27. MAR 2015 • 08:58ERHVERV/POLITIK

Røde politikere løber for Palæstina

Fire politikere fra rød blok deltager fredag i Palestine Marathon for at skabe opmærksomhed om konflikten på Vestbredden.

Løbet, der arrangeres af Palæstinas Olympiske Komite og organisationen Right to Movement, sætter fokus på, at alle mennesker har ret til fri bevægelighed. Det er nemlig ikke muligt at finde 42 sammenhængende kilometer på Vestbredden til et maraton uden at ramme kontrolposter, flygtningelejre, bosættelser og den mur, der adskiller Vestbredden fra Israel.

Over 100 danskere er tilmeldt en af løbets ruter - heriblandt de fire politikere.

»Jeg deltager for at sætte fokus på besættelsen og for at presse på for en tostatsløsning. Danmark og det internationale samfund skal anerkende Palæstina, og jeg glæder mig til sammen med flere tusinde andre fra hele verden at løbe for den samme sag,« siger Lisbeth Bech Poulsen (SF) i en pressemeddelelse.

Socialdemokraternes Jens Joel (S) fortæller, at han løber for at sætte fokus på kravet om en tostatsløsning.

»Jeg har selv været på Vestbredden og oplevet de alenlange køer, sikkerhedstjek og ydmygelser, man skal igennem blot for at komme på arbejde eller i skole. Et halvmaraton minder jo mest om en søndagstur i den sammenhæng. Men jeg løber for at sætte fokus på retten til at bevæge sig frit og kravet om en tostatsløsning, hvor palæstinenserne får en bæredygtig stat og reel selvbestemmelse,« siger han.

De øvrige løbende politikere er Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), og Liv Holm Andersen (R).

»Min deltagelse i halvmaratonet er en fredelig og stilfærdig måde at vise det israelske styre, at vi er modstandere af dets fremfærd både på Vestbredden og i Gaza,« siger den radikale folketingspolitiker.

BNB

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

19. FEB 2019 • 18:16 FOR ABONNENTER

Regionen: Vi arbejder ihærdigt på en løsning

19. FEB 2019 • 18:13 FOR ABONNENTER

Politiker i chok: Det her er rivegalt

Mest læste